Powerbank opladen: wat moet ik weten?

Powerbank opladen: wat moet ik weten?

Een powerbank opladen, hoe werkt het? Hoe lang duurt het en wat komt er allemaal bij kijken? In dit artikel zal hier uitgebreid aandacht aan besteed worden.

Hoe kan ik mijn powerbank opladen?

Om een powerbank op te laden heeft u dus een adapter nodig en een oplaadkabel. Vanaf nu kunt u de powerbank eenvoudig opladen. Stop de oplaadkabel in de adapter en doe die vervolgens in het stopcontact. Uw powerbank wordt vanaf nu opgeladen. U kunt ook de oplaadkabel in een andere usb uitgang stoppen, zoals een usb poort van een computer of laptop, dit wordt echter afgeraden (lees de reden hiervoor in het volgende deel).

Welke adapter en oplaadkabel heb ik nodig voor een powerbank?

Bij de powerbanks van Coeber worden de oplaadkabels meegeleverd. Dit zijn micro USB kabels, de powerbanks hebben immers allemaal een micro USB aansluiting. Vrijwel iedere mobiele telefoon heeft een micro USB aansluiting, behalve fabrikanten met een eigen aansluiting (zoals Apple maar haar lightning aansluiting). In principe kunt u de meegeleverde kabel dus gebruiken. U kunt natuurlijk ook een andere micro USB kabel gebruiken, indien dit fijner voor u is.

De adapter wordt niet meegeleverd bij powerbanks van Coeber. Dit is voor de meeste mensen geen probleem, een adapter wordt namelijk bij iedere telefoon meegeleverd. Het gaat om een simpele usb adapter. Er zijn wel verschillende adapters met verschillende specificaties, waarover later meer verteld wordt.

Kan ik mijn powerbank snel opladen?

Een powerbank opladen duurt gemiddeld redelijk lang, dit komt natuurlijk doordat een powerbank over een hoge batterijcapaciteit beschikken. Soms wel 6 keer zo veel dan een telefoon (bij de power III bijvoorbeeld). Het zou dus handig zijn als de powerbank snel opgeladen kan worden. Hoe snel een apparaat opgeladen wordt, heeft alles te maken met de output van de adapter. Ampère vertelt hoe snel een lader elektriciteit in de accu van een apparaat kan krijgen. De meeste telefoonadapters hebben een output van rond de 1 Ampère.  Adapters van tablets hebben een hogere Ampère, meestal rond de 2. Deze zou u dus kunnen gebruiken om de powerbank sneller op te laden. Vermijdt de USB uitgangen van computers of autoladers. Deze uitgangen hebben doorgaans een Ampère van 0,5 en opladen zal hiermee extra lang duren!

Heeft u vragen? Laat een reactie onder dit artikel achter. Een powerbank kopen? Neem een kijkje in onze webshop!