Wat is de beste powerbank voor mij?

Wat is de beste powerbank

Er ontstaat nogal eens onduidelijkheid bij de consument over wat de beste powerbank is. Coeber ontvangt vaak berichten van mensen met de vraag “wat is de beste powerbank?” en wat de verschillen precies zijn. Duidelijkheid omtrent dit onderwerp zal geschept worden op deze pagina.

Beste powerbank

Alvorens door te gaan op dit onderwerp, moet er verteld worden dat er geen beste powerbank bestaat. Mensen hebben verschillende behoeftes. De ene persoon hecht meer waarde aan het design van een powerbank, de andere persoon hecht meer waarde aan het batterijvermogen. De powerbank met het hoogste batterijvermogen is dus niet per definitie de beste powerbank.

Er is geen beste powerbank in het algemeen, wel is er een meest geschikte powerbank voor een individu. Om de meest geschikte powerbank te vinden kunt u onderstaande beschrijvingen gebruiken. Er zijn verschillende criteria waarop u beslist welke powerbank u wilt kopen en een aantal hiervan worden hieronder behandelt.

Hoe vaak wilt u uw telefoon/tablet opladen?

Bij het schrijven van dit bericht is rekening gehouden met gemiddelde batterijvermogens van apparaten.

Tot 2 keer

5200 mAh powerbank - Coeber Power I

 

 

De Coeber Power I heeft een batterijvermogen van 5200 mAh. Dit houdt in dat deze externe batterij een telefoon ongeveer 2 keer oplaadt. Een tablet heeft aanzienlijk meer vermogen. De batterij van een Tablet kan met deze powerbank ongeveer voor de helft opgeladen worden. Heeft u genoeg aan een powerbank die uw telefoon ongeveer 2 keer volledig oplaadt, dan is de Power I een prima keuze en kunt u deze powerbank kopen.

 

 

 

Tot 4 keer

10000 mAh Powerbank 10400 mAh powerbank - Coeber Power III

 

 

De Coeber Power II heeft een vermogen van 10000 mAh, de Coeber Power III heeft een vermogen van 10400 mAh. De verschillen in batterijvermogen tussen deze powerbanks zijn nihil. Beide opladers kunnen een telefoon tot wel 4 keer opladen. Een tablet kan ongeveer 1 keer opgeladen worden met deze powerbank modellen. Mocht u dus behoefte hebben powerbank die uw telefoon tot 4 keer oplaadt of uw tablet 1 keer, kunt u een keuze maken tussen deze twee powerbanks.

 

 

 

 

Welk design van een powerbank past het best bij u?

De beste powerbank voor u is natuurlijk ook een kwestie van smaak. U kunt verschillende designs mooi vinden. Naast de verschillen in kleur en vormgeving, is er ook een verschil qua grootte van de mobiele opladers. De designs van de modellen zullen kort omschreven worden.

5200 mAh powerbank - Coeber Power I

 

De Power I is een compacte powerbank met een chique uitstraling. De powerbank is gemaakt van aluminium. Door het compacte formaat, namelijk 91 x 55 x 22mm, kunt u de powerbank bijna overal opbergen.

 

 

 

 

 

 

 

Mobiele oplader

 

 

De Power II is erg kleurrijk en heeft het formaat van een doorsnee telefoon. De powerbank is bovendien dun. Door dit formaat is het erg eenvoudig om uw telefoon en de mobiele oplader in één hand mee te nemen.

 

 

 

 

 

10400 mAh powerbank - Coeber Power III

 

De Power III is net als de Power I gemaakt van aluminium, wat onder andere zorgt voor een chique uitstraling. De Power III is groter dan de Power I, dit komt door het batterijvermogen. Net als de Power I is hij van een compact formaat en kan bijna overal opgeborgen worden.

 

 

 

 

 

Hoe veel apparaten wilt u opladen met de powerbank?

Niet iedereen heeft genoeg aan één USB aansluiting op een powerbank. In dat geval kunt u namelijk “slechts” één apparaat opladen tegelijkertijd. Een aantal mensen hebben meerdere mobiele apparaten of vinden het fijn om een powerbank te delen met iemand. In dat geval is een powerbank met twee USB aansluitingen handig.

1 USB aansluiting

De Power I en Power III hebben één USB aansluiting. Deze mobiele opladers kunnen dus één mobiel apparaat opladen.

2 USB aansluitingen

De Power II heeft twee USB aansluitingen. Deze powerbank is dus in staat om twee mobiele apparaten tegelijkertijd op te laden. Mocht u hier behoefte aan hebben, kunt u het beste deze powerbank kopen.

Conclusie

Zoals al eerder verteld is er geen beste powerbank in het algemeen, maar is er wel een meest geschikte powerbank voor een individueel persoon. Aan de hand van de criteria “batterijvermogen, design en aantal USB uitgangen” kunt u afwegen welke powerbank het beste is voor u. Coeber probeert ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen een geschikte powerbank is. Mocht u nog vragen hebben of heeft u hulp nodig om een keuze te maken tussen de powerbanks, stel gerust een vraag via een reactie op deze blogpost of neem contact met ons op via het contactformulier.