Wat is een powerbank en hoe werkt een powerbank?

Wat is een powerbank en hoe werkt een powerbank

Wat is een powerbank? Hoe werkt een powerbank? Dat zijn vragen die vaak gesteld worden aan de klantenservice van Coeber. Om deze vragen goed te beantwoorden en voor iedereen duidelijk te maken, wordt hier eenĀ  speciaal bericht aan toegewijd. Coeber heeft 3 verschillende powerbanks in haar assortiment.

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een externe batterij. Het principe van een powerbank is simpel. Een powerbank is een draagbaar apparaat dat stroomt vasthoudt. Een powerbank is te vergelijken met een stopcontact voor USB oplaadbare producten. Met deze externe batterij kunt u uw draagbare apparaten, zoals smartphones, tablets en andere USB oplaadbare producten opladen.

Hoe werkt een powerbank?

In het vorige deel is de “vraag wat is een powerbank al?” beantwoord en nu gaan we “hoe werkt een powerbank?” uitleggen. Een powerbank beschikt over een micro-usb ingang. Bij de powerbanks van Coeber worden standaard oplaadkabels voor de powerbank meegeleverd. Deze kunt u via een adapter, computer, laptop of andere USB poort opladen. Via de led indicatoren, die op de powerbanks aanwezig zijn, kunt u zien wanneer uw powerbank volledig opgeladen is. Dit is namelijk wanneer alle led lampen blijvend licht weergeven.

Wat is de beste powerbank
De led indicators en micro-USB aansluiting.

De powerbank is nu klaar voor gebruik. U kunt de powerbank overal mee naar toe nemen, zodat u nooit meer met een lege batterij voor uw telefoon zit. Wat u verder hiervoor nodig heeft is enkel een oplaadkabel. Bij een telefoon met micro-usb kabel kunt u de oplaadkabel van de powerbank gebruiken, omdat de powerbanks van Coeber dezelfde oplaadkabel hebben als veel telefoons. Heeft u een andere aansluiting dan micro-usb (bijvoorbeeld een iPhone of iPad), dan zult u dus uw eigen oplaadkabel moeten gebruiken. Heeft u eenmaal een geschikte oplaadkabel, kunt u deze in de mobiele oplader stoppen. Nu kunt u uw apparaat opladen via de kabel. Sluit uw apparaat aan op de kabel en druk op de aan-/uitknop. Nu zal uw apparaat opgeladen worden!

Hoe werkt een powerbank
micro-USB kabel

Powerbank opladen

Hoe vaak u uw apparaat kunt opladen via de powerbank is verschillend. Dit hangt af van het model. Normaal kunt u met de Power I een telefoon 1 tot 2 keer opladen. Met de Power II en Power III kunt u uw telefoon ongeveer 4 keer opladen. Meer informatie daarover vindt u in de blogpost wat is de beste powerbank voor mij.

Als uw powerbank dus weer leeg is, kunt u hem opladen. Door Coeber wordt aangeraden om dit in de nacht te doen, omdat dit nog wel eens lang kan duren. De powerbanks beschikken natuurlijk over een grote batterijcapaciteit.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u gerust op dit artikel reageren of contact opnemen met de klantenservice van Coeber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *